čtvrtek 14. října 2010

Police, Club Sandwich, Bob a Bobek, Nuda a Výplata

Jen s nimi se cítím bezpečně...
Dneska jsme měli návštěvu. Dojeli tři Vauxhally Astra, vyskákaly postavy v černém a "útokem vzali recepci". Děje se to celkem často, prý tak jednou za týden až dva dojede britská "Police" na kafe, čaj a sušenky. V hotelu jsme strašně rádi, protože v tu chvíli můžeme vypnout a nebát se ani o hosty ani o naše měchy s librami. Britští policisté tak hodinku posedí, odpočinou si, odskočí si a pak vyrazí bojovat s kriminalitou. Strach by z nich i šel, kdybych věděl, že nejdou na čaj...

Bob a Bobek
Už když jsem hodně na dně a usínám i ve stoje, vyrazím na parkoviště. Bývá to tak kolem páté hodiny, takže ptáci se začínají překřikovat, lehce šustí podzimní listí. Rušno není jen na silnici, kde se začínají prohánět auta, ale i v zadní části parkoviště, která je od cesty oddělena plotem. Každé ráno tam poskakují králíci (tedy přinejmenším si myslím, že jsou to nějací zdivočelí králíci, protože zajíc by měl vypadat trochu jinak...) a jelikož tam dnes byli dva, začnu jim asi říkat Bob a Bobek. Jelikož je ještě tma, je vidět jenom jejich bílá "prdelka", která směšně poskakuje po asfaltu a jak je člověk unavený, docela ho to i rozesměje.

Club Sandwich
Včera jsem si myslel, že jsem měl za hodně dlouhou dobu hodně nezdravé jídlo,... ale asi jsem se mýlil. Možná, že to bylo spíše dnes. Byl to sice sendvič, ale "Club" sendvič: kuřecí maso, směs různých salátů, rajče, to vše se zamíchá s majonézou a dá se mezi dva opečené plátky toustového chleba, jako nástavba se ogriluje nádherná anglická slanina, která se vloží mezi druhý a třetí plátek chleba, spolu s okurkou a mírnou vrstvou majonézy. Celé je to na výšku tak skoro 10 cm a jíst se to slušně nedá. Z ruky to všechno vypadává, příborem to člověk jenom rozvrtá. Ale jak to bylo dobré, to se musí nechat.

Dobrý den, pane!
- Co mě budíte?
No měl jste budík na 6, ... a už je 7! Tak šup šup!
------------------------------------------------
Tak asi takto bych nazval opětovné buzení hostů, jelikož někteří neodpovídají na buzení telefonem a nám se pak vrací z automatu informace, že host neodpovídá. Co to znamená - buďto spí hodně tvrdě, nebo to prostě nechal zvonit až do vybití baterek... a ještě je tu jedna možnost a to, že host prostě není "doma". Takže první fáze je zpětná kontrola telefonem stylem "Dobré ráno, jenom jsme se chtěli ujistit, pane, že jste vstal" a nebo druhá možnost, jdete bušit na dveře pokoje osobně. Tomu se říká péče.

Nuda a výplata
Kromě výše uvedených drobností se nic zajímavého nedělo. Vlastně to není na škodu. Myslím, že tady bude ještě hodně dní, kdy se bude něco dít (jako například minulý pátek - Night Club a muž se zakrvavenou hlavou), takže si raději nebudu stěžovat. Zkouším najít nejlepší strategii spánku, zatím není žádná ideální. Buďto mě po 2 hodinách spánku vzbudí uřvaní Poláci, nebo v pondělí zkouška požárního alarmu, která je, bohužel, pravidelná. Taky jsem zkoušel ráno po práci jít plavat a pak spát... ale vzbudil jsem se jako po transplantaci celého těla, takže jsem to už víckrát nezkoušel. A jako drobnost na konec - dneska jsem dostal svou první britskou výplatní pásku, takže u "Llojdů se mnou můžou počítat" =)))) 


Daily Express on (The) Time(s)
Asi budeme muset vyměnit našeho Newspaper Agenta. Už druhý den po sobě nedoručil noviny, kdy měl. Včera došly v 6:45, což je docela pozdě vzhledem k tomu, že hosté od 6:30 courají na snídani a vzhledem k tomu, že po 6. hodině otvíráme ve všech chodbách požární dveře. Hostům se to nelíbí a nám se to také nelíbí. Hosté si nemohou ráno počíst a my musíme celý hotel obkroužit dvakrát, namísto jednou. Tedy, bavíme se o ránu, protože celý hotel se během noční obhlíží asi 5 - 6x. Dnes noviny nebyly ani v 7, kdy jsem odcházel z recepce. Tak uvidíme, jestli bude příští "Denní Expres" na čas (on time)...

Žádné komentáře:

Okomentovat